The navigation/links area is up there.
top left home . top right chat . bottom left add me
add me onfacebook

shopping biar berpada k
posted: 7:35 AM | comments: 0
            Assalamualaikum w.b.t/لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَ


alhamdullilah syukur pejam celik pejam celik puasa ke lapan sudah kite ye.... kejap je ade bape mggu je lagi kan.... hah ade yang dh kantoi puasa ke???? lau kantoi bersebab 2 xpe la kan.. boleh di maafkan la jugak... nie lau yang saje2 je tggl.. alasan sebab xsahur la pe la.. ermmm cm xbest je kan,.... lau xleh full la puase 2.. xde la nnty nak ganti2 bagai kan.... cam rajin je kan korang nie nak ganti2 puase.... cfrm time buka puase cm2 juadah tersediakan... mau tidak kan.... lagi2 lau yang rajin sgt gi bazar2 2.. cfrm rmbg mate nak beli juadah tok buka puasa 2 kan..... xpe bole je beli tapi beragak2 la kan... jangan dok pakai sapu je last2 nnty time buka ciput je dok telan... selebihnye dok campak dlm longkang.. lau ade haiwan ternakan xpe la jugak.... dpt bagi dwg makan... lau yang buang cm gthu je kan dh membazir nama nye.... xmo2 elakkan ye... beli apa yang patut shje ye...


alamak ambik kau kemain pjg lagi mukadimah nye kan.... pe leh wt.... nak bebel dlm nie bukan nye selalu... bile ade mase dan kesempatan yang ade nie kena guna sebaik nye... ceeeehhh wah.. kemaen lagi kan..... puasa2 la jugak kan... ana tgk kemaen ade yang dah sakan2 dok shopping keperluan raya... waaahhhh kemaen semangat nak raya kate nye kan... xgthu... amboi.... bestnye lau yang dh shopping awal nie.....

bukan apa shopping awal2 nie ade kebaikan dan keburukan nye jugak.... ye la org yang suka beli awal2 nie bukan pe sebab kadang2 tkt baju abiz saiz la pe la kan... ye la ade org ckp beli awal2 nie bnyk pilihan.... tapi bnyk pilihan dan saiz 2 1 hal jugak... harga bole tahan jugak kan... mak aiii awal2 cm nie org2 dok jual2 baju nie kdg2 dok ambk kesempatan jugak.... yang hangpa pi jual baju mahal2 2 wat pe.... cian kat makcik2 nie nak beli hang tau dak.... eeee kemaen ye ana... :p

org yg suke beli lmbt2 nie bukan pe sbb dwg thu saiz baju tok dwg mesti ade... so x jadi masalah bagi dwg..... kdg2 peniaga nie bile last2 mggu nak raya kemaen dwg nie kuarkan stok2 baju yang baru.... harga plk jgn la cakap kan... kemaen murah... kalau nak lagi murah hangpa semua bole pi shopping malam raya... kdg2 2 siap dok lelong baju, suar semua.... kemaen kan.... kuih jgn la ckp.... 3 rm10..... la cm2 harga ade.... naek rmbg mate la kan nak pilih.....

ana ade la jugak beli tapi beli baju kurung n ade dh beli baju tok jln2 2 helai.... xsempat nak snap2 gmba.... nnty dh nak dekat2 raya bru tepek gmba baju k... bru ase cm nak raya gthu kan.... poyo la kau ana.... well pe leh wat saya mmg poyo.... hehe... saja2 je kan pe salah nye...

tahun nie umah ana xde buat kuih raya... semua nye kuih tunjuk2.... xde masa la kwan2... lagi pun my mom keje... so tkt terkejar2 nak wat kuih kan... krg ade rentung kuih 2.... hehehe... so dengan cara yang mudah dan senang serta dapat membantu usahawan2 yang wat kuih 2... kami sekeluarga memilih untuk membeli kuih tunjuk sahaja.... bkn pe bnyk pilihan kan.... so tunjuk je hat mana yang kenan kat aty nie..... :)....

n taun nie kami sekeluarga xpkai baju seragam bersama di pagi raya.... pilih ikot sedap je nak pkai citarasa je nak pkai clour pe... tapi ana ngn my mom ade baju sama n sama clour gthu... pagi raya x pkai sama... mgkin raya johor nnty baru melaram ala2 mak datin kan... weerrkkk sila muntah ramai2... what ana mak datin la sgt kan....


hahaha.... taun nie raya ala kadar je.... cm taun lepas.... bersederhana lagi best... hehe.... korang cmne ngn persiapan raya... raya sakan ke taun nie.... pe ala2 mak datin.. wah letop kau jah.... grand gthu... :D.... pe tema taun nie.... merah, ijau, kuning, ungu, itam... wah clourfull la korang... mmmmeeelllleetttoooooppppppp gthu.... 


wah kemaen tepek gmba bowpren kan hehe... t update cpt2 tau sal baju raya krg... hehe... sbok je ana nie nak tgk baju raya org.... eleh xpe la kan nak tgk... xpe kan kesygn smue... :).. bodek nampak ana....


ok la abz dh bebel2 tok entry kali nie... nnty lps shopping ana update lgi k semua..... 

tata semua...


assalammualaikum.








ma chérie .


tomorrow is mystery. yesterday is history.