The navigation/links area is up there.
top left home . top right chat . bottom left add me
add me onfacebook

VCO TREENEA
posted: 12:25 AM | comments: 0
                                                                 Assalamualaikum w.b.t/لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُ



HYE SEMUA.. APA KHABAR.. LAMA BETOL YE ANA ABAIKAN BLOG NIE.. WAHAI BLOG KECIAN KT KO DAH BERSAWANG2 AQ KEJE KAN... HAHA... NAK WAT CMNE KAN CIK TUAN PUNYE BLOG NIE BUZY CKT NAK ON.. LGI2 BILE DH BALIK UMAH DIE ADE 1 SIFAT YANG MALAS NAK ON LAPTOP.... NAMPAK LAPTOP CM XDE NAFSU JE NAK ON... HEHE.... MAAF LA YE.... TAPI HARI  NIE KENA RAJIN SEBAB PE.. HAH PE LAGI NAK STORY MORY LA KAT CNE... 

MUNGKIN RAMAI YANG DAH THU SAL SUPPLEMANT DRI TREENEA NIE KAN.... SO ANA ADE KENALAN DARI FB ( FACEBOOK )... XDE LA LAME PON KNL... JUST ADD2 JE KAT FB... PASTU SIS NIE DIE JUAL2 PRODUK2 KESIHATAN N CM2 LA.. TUDUNG, BAJU N SEBAGAI NYE.... SO 1 HARI 2 NGH2 ONLINE TIBE2 TRNMPK POST DIE SAL VCO NIE.... CM NMPK MENARIK NAK CUBA.. SO XDE LA JELOJOH TAHAP GABAN KAN... SLOW2 DLU SIASAT2 DLU SAL PRODUCT NIE... YE LA KENA LAH BERHATI2 KAN NAK BELI PRODUCT LAGI2 LAU UBAT KESIHATAN.. MANA BOLE BELI SEBARANGAN... BAHAYA.. LAGI2 SEKARANG NIE BANYAK BETOL PRODUCT2 KESIAHATN YANG TIRUAN.. SO MMG BERHATI2 LA NAK BELI.. PI TNYA ORG SANA.. PI TNYA ORG SINI... SBB TAKUT... SO BILE TGK FEEDBACK YANG BGS DRI CSTMR SIS 2... ANA BOLE TRPIKAT KAT PRODUCT 2 BUKAN PE... SBB VCO NIE DRI MINYAK KELAPA DARA...ORG CKP MINYAK KELAPA DARA NIE BAGUS... BNYK KHASIAT NYA... N HARGA PON BAGUS... BERPATUTAN... SEMUA ORANG MAMPU TOK DPTKAN.... 

SO XTRUS ORDER PON... RELEX2 DLU.... 1 HARI 2 ADE OFFER VCO NIE... HAH TIME NIE MMG RMBG MATE LA KAN... DH ALANG2 GAJI... TIME LA BRU ORDER.... MMG XTERAGAK ANA BNTAI BELI CMPAI 4 KOTAK SEKALI... HAHA... SBB PE... OFFER DIE MMG GILA2.. 2 BOTOL HANYA RM75 MMG CKP R STCK 4 BULAN... HEHE... 4 BULAN XYAH KUAR DUET... LAGI PUN LAU XORDER XDE LA LARI JAUH SGT HARGA DIE.. HARGA BIASE RM40.00 SHJE... PERRRHH MMG BGS LA KAN.. XDE LA LARI BAJET TIAP2 BULAN... BERPATUTAN BKN... SILA KATA KAN YE....


NIE PIL NYE.... JERNIHKAN... BKN SETAKAT TOK MAKAN JE... LEH JUGAK DI SAPU DKT MUKA... TOK TMBH KAN SERI KAT MUKA... SAPE2 NAK MUKA SERI2 BOLE LAH TRY... 


TERLALU BNYAK KHASIAT VCO NIE TAU.. JOM ANA KONGSI KAN KAT KRG SEMUA YE..

MUNGKIN RAMAI YANG DAH TAHU YANG BELUM TAHU LAGI APA 2 MINYAK KELAPA DARA... BAGI YANG X TAHU BOLE LAH BACE NIE E TOK TMBAH KAN PENGETAHUAN KALIAN..

Minyak kelapa dara bermaksud, minyak yang dikeluarkan dari buah kelapa cukup matang melalui proses khas dengan tidak merosakkan struktur asal atau khasiat semulajadi minyak kelapa yang terdapat  didalam buah kelapa tersebut.

NAK TAHU KHASIAT NYE...
~ Membantu fungsi system daya tahan pada tubuh, melindungi tubuh daripada kanser payudara, kanser kolon dan kanser rahim

~ Berfungsi sebagai antioksidan dan mengurangkan radang kronis

~ Melindungi tubuh dari radikal bebas yang meningkatkan tahap penuaan dan penyakit degeneratif.

~ Meredakan gejala gejala yang dihubungkan dengan pembesaran prostate.

~ Mengurangkan tekanan epileptis dan membantu melindungi tubuh kita dari penyakit ginjal dan infeksi pundi kencing.

~ Membantu mencegah sakit liver dan memiliki kandungan kalori yang lebih rendah berbanding lemak lemak yang lain.

ORANG YANG BERKAHWIN PUN BOLE MAKAN TAU...
- Menyegarkan dan merawat sel kulit menjadi lebih tegang (elastic).


- Memperbaiki kandungan asid dalam rahim dan bertindak sebagai agen pelincir alami (natural)..

- Membunuh kulat, bakteria dan virus atau sakit kulit pada kemaluan (keputihan).


- Amat baik bagi mengatasi masalah monopos wanita.
 

KHASIAT UNTUK DALAMAN JUGA BAGUS..

  • Meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental.
  • Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin vitamin dan asid amino.
  • Melancarkan sekresi insulin dan pengaliran glukosa dalam darah serta mengurangkan risiko kencing manis.
  • Mengurangkan stress pada pankeas dan sistem system enzim dalam tubuh.
  • Meningkatkan penyerapan kalsium dan magnesium untuk tulang dan gigi yang kuat serat melindungi diri daripada serangan osteoprosis.
  • Mencegah risiko sakit jantung.
  • Minyak kelapa dara juga dapat mencegah atherosclerosis dan strok serta membantu menurunkan tekanan darah tinggi.

KHASIAT UNTUK LUARAN

~Membantu mengurangkan berat badan dengan meningkatkan angka metabolik.

~Menghasilkan tenaga dengan segera.

~Jika di sapu minyak kelapa dara akan membantu membentuk hambatan kimia pada kulit. untuk mengurangkan infeksi dan mencegah garis garis halus.

~Mengurangkan gejala psoriasis, eksim dan dermatitis

~
Melembut dan mengurangkan kekeringan serat kekenduran pada kulit

.~Memberi perlindungan dari sinaran ultraviolet.

BAGI IBU2 YANG MEGANDUNG PON BOLE MAKAN... XDE HALANGAN APA2 PUN....

Testimonial dari saya sendiri, saya mengamalkan VCO 2biji sehari semasa pregnant. Mmg saya baca yg kelebihkan VCO utk lancarkan proses bersalin…ye lah..mana nak percaya kan. Tapi saya tetap istiqamah makan , lebih pada nak cantikkan kulit.

1. Mmg perubahan pon paling ketara pada kulit wajah—> tidak berminyak, walaupon masa bangun pagi.
2. pastu bintik2 hitam bawah eyebag –> makin pudar
3. Mudah pergi toilet, sbb makan VCO mmg kena minum air banyak kan…
Syukur, kita cuma usaha, try makan VCO, try minum air banyak,doa banyak-banyak…kombinasi usaha kita ni insyaallah boleh melahirkan anak dengan mudah.
Utk ibu menyusukan bayi pula,
~>    Lemak susu ibu mengandungi asid lemak (fatty asid) yang unik. Ia terdiri daripada 45 hingga 50 peratus ‘saturated’, sekitar 35 peratus ‘monounsaturated’, dan sekitar 15 hingga 20 peratus ‘polyunsaturated’. Dari keseluruhan ‘saturated fatty asid’ yang dihasilkan dalam mammary gland, 18 peratus darinya adalah antimikrobial fatty asids, lauric asid dan capric asid. Antimikrobial fatty asids ini memberikan bayi yang disusukan perlindungan dari berbagai virus seperti HIV dan herpes, bakteria seperti chlamydia dan helicobater, protozoa seperti giardia lamblia.
~>    Apabila ibu-ibu yang menyusukan anak mengambil makanan dari lemak kelapa (terutama minyak kelapa dara, kelapa parut dan santan kelapa) paras kandungan lauric asid dan capric asid akan bertambah secara ketara didalam susu. (lihat The American Journal of Clincal Nutrition, diterbitkan pada tahun 1998). Ini bererti kandungan  jumlah perlindungan antimikrobial lauric asid dan capric asid dalam susu ibu berkenaan akan bertambah, yang akhirnya memberikan lebihan perlindungan kepada bayi yang disusukan.
~>    Menurut beberapa kajian, tanpa tambahan lauric asid dari pemakanan, susu ibu masih mengandungi sekitar 3 peratus lauric asid dan 1 peratus capric asid yang dihasilkan oleh mammary gland ibu berkenaan, dan tahap kandungan lauric asid dan capric asid yang dihasilkan berbeza diantara setiap ibu yang menyusukan anak. Walau bagaimanapun apabila lauric asid diambil melalui pemakanan seperti lemak kelapa dalam kelapa parut, kandungan lauric asid  di dalam susu ibu bertambah secara ketara  sehingga tiga kali ganda berbanding kandungan asal, sementara  kandungan capric asid bertambah hampir dua kali ganda. Keadaan ini dapat memberikan bayi yang disusukan perlindungan yang lebih dari berbagai virus virus, bakteria dan protozoa.
(Francois CA, Connor SL, Wander Rc, Connor WE. Acute effects of dietary fatty acids on the fatty acids of human milk. American Journal of Clinical Nutrition 1998;67:301-308)
~>     Susu ibu secara semulajadi mengandungi komposisi fatty asid yang sangat menakjubkan. Ia terdiri dari 45-50% ‘saturated’, sekitar 35% ‘monounsaturated ’ dan 15-20% ‘polyunsaturated’. Daripada keseluruhan jumlah saturated fatty acid tersebut, sekitar 18% daripadanya adalah antimokrobial  fatty acid yang terdiri dari lauric acid dan capric acid. Kedua-dua antimicrobial fatty acid tersebut memberikan bayi yang disusukan perlindungan daripada berbagai jenis virus, seperti HIV dan herpes,  bacteria seumpamaChlamydia dan heliocobater, serta protozoa seperti giardia lamblia.
~>     Paras kandungan antimikrobial  fatty acids tersebut  mungkin serendah 3-4%  Namun apabila sesaorang ibu  yang menyusukan anak mengambil minyak kelapa dara dalam makanan, paras lauric acid dan capric acid akan bertambah dengan ketara dalam air susu mereka.
~>      Mutakhir ini kajian  telah menunjukkan apabila minyak kelapa dara dijadikan sebagai sebahagian daripada pemakanan, kandungan lauric acid dalam susu ibu akan bertambah sekitar tiga kali ganda, manakala  kandungan capric acid  akan bertambah sekitar dua kali ganda. Bagi sesetengah ibu  di beberapa negara,  paras kandungan lauric acid dan capric acid didalam susu mereka boleh mencecah sekitar 21% (bagi lauric acid) dan 6%  (bagi capric acid). Keadaan ini akan memberikan bayi mereka lebih perlindungan terhadap virus, bacteria dan protozoa. (lihat hasil kajian dalam The American Journal of Clinical Nutrition – diterbitkan pada tahun 1998).
~>      Disamping khasiat terhadap anak yang disusukan ibu-ibu yang mengambil minyak kelapa dara dalam makanan, mereka  juga akan mendapat khasiat tambahan , kerana ‘saturated fat’ yang merupakan ‘medium chain fatty acid’ dalam minyak kelapa dara mudah dihadamkam  dan  ditukar kepada tenaga, disamping kemampuannya mengaktifkan atau melancarkan sistem metabolisma, mampu menyokong sistem imunasi tubuh dan teruji dalam mengatasi masalah thyroid.
~>      Terdapat beberapa perakuan pengguna bahawa minyak kelapa dara  membantu memudahkan mereka melahirkan anak dan dapat membantu memulihkan kesan kulit retak (pada perut) selepas bersalin.
vco mampu memperbaiki kandungan asid dalam rahim untuk sperma subur serta bertindak sebagai agen pelincir.
slain tu,vco sebagai bahan membolehkan bayi bergerak lancar didalam rahim. Ia akan membantu ketika proses kelahiran dan memberikan sumber permakanan yang baik kepada ibu dan bayi dalam kandungan.

stretchmark pon takde tau :)

Minyak Kelapa Dara (Vco) Antioksidan Treenea

Minyak Kelapa Dara (VCO) yang diperolehi dari Treenea mempunyai banyak khasiat dan manfaat kesihatan kepada tubuh badan manusia kerana ia mempunyai kandungan antioksidan yang tinggi dibandingkan dengan minyak kelapa dara lain. Ia dihasilkan dari proses yang tidak menggunakan haba dan formulanya yang telah dikaji secara teliti dan terperinci menggunakan 100% pati kelapa dara organik yang bebas dari kolesterol.
 
Ade beza ker Treenea dengan yg lain????

VCO Antioxidants dengan formulasi tambahan kaya dengan Vitamin E (a-tocopherol), Vitamin A (retinol) dan vitamin D (cholecaciferol) yang diperlukan oleh tubuh badan manusia. Vitamin A dan E juga dipercayai boleh bertindak sebagai ejen antioksidan yang mempunyai kebolehan memerangkap radikal bebas dan kajian penyelidikan menunjukkan ia berkebolehan mencegah penyakit kanser serta penyakit berkaitan jantung.


Anti-Oksidan ??? Apa Tu ???

- Tubuh badan kita sentiasa terdedah pada radikal bebas yang terhasil daripada toksin-toksin alam sekitar seperti asap kilang, asap kenderaan, asap rokok, sinaran ultra violet (UV) dan pencemaran bahan-bahan makanan. VCO Antioxidants adalah kaya dengan sifat-sifat antioksidan yang berpotensi melindungi sel-sel pada tubuh badan manusia dari serangan radikal bebas. Oleh yang demikian sel-sel badan akan menjadi lebih sihat dan tekstur kulit akan menjadi lebih halus dan seragam.

- Penyelidikan oleh para saintis mendapati, minyak kelapa dara terdiri daripada 90% lemak tepu yang kebanyakkan daripadanya adalah trigliserida berantai sederhana (MCT). Ujian klinikal telah membuktikan MCT adalah merupakan ejen pembekal tenaga segera. MCT tidak disimpan sebagai lemak dalam badan sebaliknya ia akan disalutkan kepada hati untuk membekal tenaga segera. Asid lemak ini kemudiannya akan ditukarkan ke sebatian keton (keton bodies). Sebatian keton sangat diperlukan oleh otak manusia apabila glukosa tidak dapat berfungsi untuk membekalkan tenaga. Kajian secara saintifik telah menunjukkan sebatian keton boleh membantu pesakit neurodegenerative disorders seperti penyakit Alzheimer dan Parkinson.


- Selain dari itu, sebatian keton juga didapati membantu serangan epilepsi. Pengambilan VCO Antioxidants secara oral dalam kadar yang tertentu akan menyebabkan tubuh kita dilindungi dari serangan bakteria, kulat dan virus. Sistem imunisasi tubuh badan akan meningkat, selsema dan batuk akan berkurangan.

- Sebatian aktif seperti monolaurin, monokaprik dan monokaprin, yang terbukti hasil dari penghadaman VCO. VCO Antioxidants juga mengandungi bahan aktif seperti phospholipids serta sterol tumbuhan yang telah dibuktikan berupaya merendahkan tahap kolesterol dan meningkatkan tahap LDL dalam darah. MCT juga mudah dihadamkan dan dapat membantu mengawal berat badan jika diambil secara teratur dan berterusan.

Wow..bestnya Vco..rugi hang tak try....

• Membantu kelancaran system pencernaan

• Meningkatkan sistem dan daya tahan tubuh

• Menbantu mengurangkan berat badan

• Mengurangkan kadar kolesterol dan darah tinggi serta risiko penyakit jantung

• Membekalkan nutrien penting dalam membantu pertumbuhan rambut yang sihat

• Membantu merawat pelbagai masalah kulit

• Menyokong fungsi tiroid

• Menghalus dan menyeragamkan struktur kulit

Sape sesuai makan Vco nih ???

1) Org yg nak cepat jerawat hilang dan tidak meninggalkan parut

2) Org yg mempunyai masalah muka berminyak

3) Org yg ‘kurus sgt’, dgn pengambilan vco, anda akan dapat tubuh yg ideal

4) Org yg berbadan besar n bnyk lemak, kerana vco blh mengurangkan weight
.
5) Org yg ada alahan terutama jenis seafood.

6) wanita yg ingin hamil kerana VCO ni membantu meningkatkan tahap kesuburan wanita

7) wanita yg hamil kerana ibu2 yg mengamalkan vco semasa hamil, insyaALLAH baby tak mudah kena 

kuning.

8) Wanita yg menyusu kerana VCO membantu memperbanyakan pengeluaran air susu dan dpt 

menurunkan berat badan

9) wanita yg mengalami senggugut

10) wanita yg kitaran haidnya tidak teratur

11) org yg mengalami masalah pembuangan air besar atau kecil

TERLALU BANYAK KAN KHASIAT DARI MINYAK KELAPA DARA NIE... SO ANA PUN INGIN MENCUBA KEHEBATAN MINYAK KELAPA DARA NIE... INSYALLAH..

SALAM...

SELAMAT MENCUBA SEMUA...



ma chérie .


tomorrow is mystery. yesterday is history.