The navigation/links area is up there.
top left home . top right chat . bottom left add me
add me onfacebook


posted: 10:55 AM | comments: 0

 Assalamualaikum w.b.t/لسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


hello semua apa khabar???? mesti makin bertambah sihat maklumlah bulan puase dah habis so mulot pn asyik ngomel2 je xhenti2..... makin naek lah berat badan ye.... ok makan2 jugak ye kesihatan kena la jage.... lau bantai je semua makan tak pasal2 karang dapat peyakit lak... sudah.... ye lah time raye nie lah makan macam2, air jangan ceritalah kan gi mane2 rumah orang confirm yang terhidang air bergas + air manis.... boleh kena kencing manis dibuatnye.... keh2.... so berjaga2 ye kengkawan....=P.... apalah yang ana dok melalut nie... xpelah suke hati ana la... kan2... lau tak nak baca boleh lah tutup ok......

ok la stop melalut tak tentu hala tuju.... macam mane dengan raya kalian???? best x..... mesti ade yang best ade yang takkan.... 2 masing2 nye.....=).... mesti kalian semua banyak yang dapat collect duet raye banyak2 kan... seronoknye kalau leh collect banyak2..... ana xdapat banyak pun... adalah cikit....=)..... da berjalan raya x kalian??? ana belum lagi jalan2 raya..... baju raye pn baru je guna 1.... yang banyak2 tersidai tak sempat nak sarung kat badan nie... tengok owg datang rumah pakai cantik2 tak saba nak melaram baju yang duduk tersidai nie haa...... insyallah sabtu nie nak berjalan raya.... mintak2 lah tak ade owg yang datang rumah.... bagi lah turn kitorang pulak nak melaram.... asyik dok kat rumah naek bosan dah..... please bagi ye kami berjalan raya....=)... ( macam lah diorang dengar pe yang ana cakap nie)... =P.. apa lah ana nie....

pejam bin celik.... celik bin pejam da masuk raya keempat kita beraya kan... rasa macam kejap benou je masa berlalu.... nak sangat beraya ambik kau dah raya..... penat badan hah baru tahu.... pe lagi bila dah raya ke berapa nie banyak lah jemputan open bin house yg diundang..... korang dah dapat tak jemputannya???? confirm da banyak kan.... hah naek kembung lah perot nak talak makan 2 banyak2...... tak lalu tengok makan banyak2.... eessshhhh...... hah time nie lah nak melantak banyak2.... makan jangan tak makan ye..... lepas raya tak ade dah menu macam nie... time raya nie lah baru nak jmpe menu2 cam nie....... memang gemok lah kan ceritanya..... huhuhu.... berat2.... tak pasal2 baju dengan seluar tak muat nak pakai dah..... ingat berhenti sebelum kenyang.... jangan nak kenyang baru lah tergedek2 berhenti makan..... membazir je nak buang kat toilet karang.... makan berpada2 ok.....

ok kalian napa ye ana belum lagi nak tunjuk baju raya kat korang.... bukan pe gambar semua belom masukkan dalam lappy so malas nak masukkan... tunggu je lah ye pada siapa2 yang nak tengok baju raya ana....=).... ana sangat2 suka baju raya 2.... thanx mak belikan.... manis aq di pagi raya.... acceeehhh wwaaahhh kemaen masuk bakul angkat sendiri aq nie.... tak tahu mali betol.... arrrgghhhh dulik ape.... puji diri sendiri..... jangan orang laen puji.... TAK SUKA YE...... cerita2 pasal baju nie.... korang punye baju raya colour pe???? macam2 colour ade ana tengok.... lagi2 kalau pergi kubur pagi2 macam2 colour baju ade kat sane..... seronok ase nye.....=).....

nak cerita suasana kat kampung ana di pagi syawal bole tak... mestilah boleh nie kan belog ana bukan orang laen yang punye.... macam biase seawal pagi kitorang bangun n bersiap2 berbaju baru.... selalunye kat kampung ana nie.... orang muda akan pergi ke rumah orang yang lebih tua untuk mintak maaf.... lepas je siap turn yang tua untuk ziarah ynag muda.... bergilir.... lepas je orang siap sembahyang raya.... kami semua akan menziarahi pusara2 ahli keluarga.... kemudian selepas balik mula lah rumah dikunjung orang jauh...... lau bab2 mercun memang macam pernag pun ada.... kalau tak ade mercun rase macam tak meriah aje..... nasib lah ade..... so pesta mercun @ lawan kampung sebelah bermula waktu malam.... tak bole kalau sorang dah start..... berdentam dentumlah ceritanya kampung.... bestkan dok beraya kat kampung... tak rugi pun... siapa yang belum rase beraya kat kampung nie hah cuba laj test....=)....

ok la kalian mate ana dah menunjukkan isyarat untuk pejam.... so ana belayar dulu ye kalian... jangan tido lambat ye....

salam....=)

P/S : cik sayang rindu sama cik yayang....
ma chérie .


tomorrow is mystery. yesterday is history.